• Terug
  • Nieuws
  • Bert-Jan en Patricia tweede in Blijham
27 juni 2014

Martien Wubs uit Stadskanaal en Janke van der Laan uit Winschoten hebben donderdagavond in Blijham de Blijhamloop gewonnen. De loop werd tijdens de feestweek van het dorp voor de 31e keer gehouden.

Na Martien Wubs (in een tijd van 37 minuten en 5 seconden) kwam Bert-Jan Wever uit Onstwedde als tweede over de finish in 37.48. Carel Opten uit Assen werd derde met 37 minuten en 59 seconden. Janke van der Laan was de snelste vrouw met 46 minuten en 46 seconden, voor Patricia Wever-Wubs uit Onstwedde (49.59) en Annemieke Klijnstra uit Winschoten (51.02).

De Blijhamloop, georganiseerd door voetbalvereniging ASVB en atletiekvereniging Aquilo uit Winschoten, bestaat uit een wedstrijdloop over 10 kilometer: 3 ronden van ongeveer 3,3 kilometer. Daarnaast is er een recreatieve loop over 1, 2 of 3 ronden: 3,3, 6,6 of 10 kilometer. Voorafgaand aan de wedstrijd en trimloop was er ook een jeugdloop. Het startschot voor de beide lopen werd gegeven door burgemeester Janneke Snijder van de gemeente Bellingwedde. Zij reikte ook de prijzen uit.

Bron en fotoreportage: Westerwolde Actueel