• Terug
  • Nieuws
  • Bruggenbouwers in Ter Wupping
18 juni 2014

Leerlingen van “De Flint” uit Winschoten bouwen deze week in samenwerking met Staatsbosbeheer drie vlonderbruggen in Ter Wupping.

Vanwege de hermeandering van de Mussel Aa worden twee vervallen bruggetjes vervangen. De derde brug over de Oude Loo wordt aangelegd om de natuurbeleving te vergroten. Deze laatste brug maakt het mogelijk om een dwarsdoorsteek door een leuk, smal beekdalletje te maken.

Een beekdal dat qua landschap en vegetatie nog een gaaf voorbeeld is van hoe ook het dal van de Mussel Aa er na de hermeandering weer uit kan gaan zien. Er worden eenvoudige vlonderbruggen gebouwd van 5 tot 7 meter lang. Vanwege de levensduur is gekozen voor hardhout, uiteraard FSC gekeurd. De bruggen zijn onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (ook bekend als EHS).

De staanders van de bruggen zijn met een kraan geplaatst door de hoofdaannemer van het werk. Al het overige werk wordt ter plaatse uitgevoerd door de leerlingen van klas 4 van “De Flint”. Onder bezielende leiding van hun begeleiders Wim en Ed bouwen de “mannen” hun bruggen, een mooi stukje werk.

De samenwerking tussen De Flint en Staatsbosbeheer Westerwolde bestaat al jaren. De leerlingen doen praktische vaardigheden op en zien een product dat in de praktijk gebruikt wordt en waar ze trots op zijn.

Bron / Fotoreportage: Westerwolde Actueel