• Terug
  • Nieuws
  • Stolpersteine actie De Rank update
12 juni 2014

Bij CBS de Rank in Onstwedde werd de actie stolpersteine afgesloten door middel van een overhandiging van een cheque ter waarde van 300,00 euro. De groepen 7 en 8 van de Rank hebben dit geld bij elkaar verzameld door middel van klusjes te doen.

De cheque werd deze morgen uitgereikt aan de heer Wilpshaar van actie commissie stolpersteine gemeente Stadskanaal. De heer Wilpshaar vertelde dat er van dit geld drie stolpersteine zullen worden geplaatst in Onstwedde en wel twee aan de Dorpsstraat en één aan de Luringstraat. Hierbij werden er drie certificaten uitgereikt aan de groepen van de drie adressen. Het heeft veel indruk gemaakt op de kinderen dat de oorlog ook nog zoveel slachtoffers heeft gemaakt in en om Onstwedde.

Fotoreportage

Update:
In totaal krijgt Onstwedde vier Stolpersteine ter herinnering aan de in de Tweede wereldoorlog omgekomen Mozes Meijer (Dorpsstraat 23, omgekomen in Midden-Europa); Samuel Simon Meijer, Jacob Meijer en Schoontje Meijer (Dorpsstraat 27, omgekomen in Sobibor): Salomon Meijer en Carolina Meijer-Jacobson (Dorpsstraat 38, omgekomen in Auschwitz) en Karl Menkel, Carolina Menkel en Herbert Menkel (Luringstraat 15, omgekomen in respectievelijk Auschwitz, Sobibor en Friedland)

Bron: Streekblad