• Terug
  • Nieuws
  • Jan liet het werk door anderen doen
12 mei 2014

Vanavond zit hij op de publieke tribune en kijkt dan toe hoe zijn opvolger wordt benoemd. Het afscheid valt hem niet mee.

Jan Bessembinders, die lang geleden als 17-jarige het gemeentehuis van Stadskanaal binnen stapte, bezocht zaterdag voor het laatst als vertegenwoordiger van de gemeente een echtpaar dat jubileerde. Twaalf jaar was hij wethouder.

Als formateur gaf hij het nieuwe college gestalte, maar dan zit zijn taak er toch echt op. 'Ik moet nog vreselijk wennen aan de gedachte', erkent hij.

Jan Bessembinders gaat waarschijnlijk de historie in als de man achter de aanleg van de 'pleinlijn' en van de 'viertondes'.

De 64-jarige Bessembinders stopt met werken. 'Ik heb nog energie genoeg om door te gaan, maar dat is een gepasseerd station. Mijn werk was echt mijn hobby en een hobby mag tijd kosten. Dat heb ik ook gedaan en het is me geen moment te veel geweest. Als wethouder heb je een mooie en drukke, maar geen zware baan. Het werk wordt door anderen gedaan. We hoeven alleen maar te besturen. Wat wil je nog meer'.

A.s. donderdagmiddag neemt hij afscheid in het Geert Teis.

Bron: DvhN