• Terug
  • Nieuws
  • Onderscheiding voor Gerrit Ten Kleij
25 april 2014

Gerrit Ten Kleij heeft vandaag van burgemeester Galama van de gemeente Stadskanaal een Koninklijke onderscheiding gekregen. De verbaasde Gerrit was hiervoor door zijn broer en schoonzus naar het gemeentehuis gelokt.  

Gerrit doet veel vrijwilligerswerk, voor de Gereformeerde kerk, voor Voetbalvereniging Onstwedder Boys en ook bij de jaarlijkse feestweek steekt Gerrit de handen uit de mouwen.

Gerrit is al meer dan twintig jaar lid van Onstweder Boys en hij helpt de club heel goed.  Zo is Gerrit op zaterdag belangrijk omdat hij het electronisch scorebord bijhoudt zodat iedereen kan zien wat de stand is tijdens een voetbalwedstrijd. Weer of geen weer, Gerrit is er en als hij eens niet kan vertelt hij dit op tijd zodat de club iets anders kan regelen.
Tijdens het klaverjassen zorgt Gerrit dat in de kantine de tafels klaar staan, de mensen op de juiste plek gaan zitten en de kantine weer netjes achterblijft.
Op de fiets brengt Gerrit in en rondom Onstwedde de leden- en donateurskaarten rond.

Ook bij de Gereformeerde kerk zijn ze blij met Gerrit omdat hij zo veel voor de kerk doet. Hij is veel in de kerk aanwezig als hulpkoster. Zo vult Gerrit de Liturgieborden, steekt hij de kaarsen aan en helpt hij bij het collecteren.

Gerrit doet en betekent iets voor heel veel mensen in Onstwedde en heel veel mensen zijn daarom trots op Gerrit.
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft daarom besloten dat Gerrit is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De redactie van Onstwedde.info feliciteert Gerrit met deze onderscheiding. Wilt u Gerrit ook feliciteren? Dat kan via onderstaand e-mail adres.

Fotoreportage

E-mail