• Terug
  • Nieuws
  • Nieuw super band komt naar Onstwedde
24 april 2014

De naam Atomic Cloud zal bij menig muziekliefhebber geen belletje doen rinkelen; niet zo verwonderlijk omdat de band net is opgericht. Gezien de muzikale achtergrond van de leden zal dit niet lang meer duren. Deze zomer kan Onstwedde en omgeving kennismaken met Atomic Cloud.

De driemansformatie bestaat uit drie gelouterde muzikanten: zanger/gitarist Marco Hovius, zanger/bassist Arjen van der Linde en drummer Fokke de Jong.

De band brengt meer en minder bekende (blus)rock en classic rock; van Led Zeppelin, The Black Keys tot Jimi Hendrix; van ZZ Top en Cream tot Free.

Marco Hovius
Alle drie de heren hebben hun sporen in de muziek al ruimschoots gezet. Marco Hovius (bekend van 16 Down, dat een hit scoorde met Subtle Movements en The Prodigal Sons, de vroegere band van Erwin Nijhoff) stond onder meer op grote festivals als Bospop, Parkpop en Lowlands. Ook tourde hij met Anouk.

Arjen van der Linde
Arjen van der Linde is – onder de naam VanderLinde – bezig met de opnames van zijn vijfde cd.De eerste drie albums ‘Fertility’ (2006), ‘VanderLism’ (2008), ‘Wind and Rain’ (2011) en ‘Perfect Sadness’ (2013) kregen in onder andere Nederland en Duitsland uitstekende recensies.

In het najaar van 2013 deed VanderLinde een tour door Duitsland met de Schotse zanger ‘Fish’ (ex-Marillion) en in mei dit jaar gaat de band op tour met Bobby Kimball (TOTO), eveneens door Duitsland.

Fokke de Jong
Fokke de Jong maakt momenteel furore met de bluesband King of the World. Deze band, met Erwin Java, Govert van der Kolm en Ruud Weber, won onder meer vijf Dutch Blues Awards. Eerder speelde De Jong onder meer bij de Achterhoekse band Normaal en De Kast.

De kaartverkoop voor het optreden van Atomic Cloud in Onstwedde start binnenkort.

Bron en foto's: Het Streekblad