• Terug
  • Nieuws
  • Stratentouwtrektoernooi en fietstocht
21 april 2014

In mei 2010 heeft Onstwedde genoten van een stratentouwtrektoernooi dat sinds lange tijd weer bij jeugdsoos 'De Boerderij' wordt georganiseerd. De ene straat sleurde de andere straat naar de andere kant van het veld. Of er werd met veel inspanning getrokken en het dikke touw verschoof slechts enkele centimeters. Vanaf de zijlijn schreeuwden de mensen naar kennissen of familieleden en moedigden ze zo aan.

In dat jaar mocht de Verlengde Luringstraat zich de beste touwtrekkers van het dorp noemen. In 2011 heeft de jeugdsoos deze traditie voortgezet en is de Dorpsstraat kampioen touwtrekken geworden en in 2012 en 2013 werd dit opnieuw de Verlengde Luringstraat. Dit jaar wordt er voor de vijfde keer aan een touw getrokken om het eremetaal. Wie zal er dit jaar aan het langste eind trekken?

Op zaterdagavond 7 juni om 19.00 uur zal dit toernooi plaats vinden. Het toernooi zal plaatsvinden op het veld naast de jeugdsoos. De touwtrekcommissie pakt het dit jaar groter aan. Zij zijn namelijk druk bezig met de voorbereidingen van een fietstocht naast het touwtrektoernooi. Ook zal er vertier voor de kinderen zijn met bijvoorbeeld een luchtkussen. Hierover later meer informatie.

Als alle teams geformeerd zijn zal op 7 juni 2014 het officiƫle touwtrektouw uit de kist worden gehaald en gereed worden gemaakt voor het stratentouwtrektoernooi!

Het belooft net als in de vorige jaren een groot en bovenal gezellig Onstwedders spektakel te worden. De jeugdsoos ziet in ieder geval uit naar uw deelname of uw aanmoediging.