• Onstwedder Boys wint ook van Mussel
19 april 2014

Onstwedder Boys heeft in de strijd om het kampioenschap opnieuw uitstekende zaken gedaan. De derby tegen Mussel werd met 1 - 0 gewonnen, terwijl de nummer twee Borger thuis verloor van SVBO.

Veel supporters van beide teams hadden zaterdagmiddag de weg naar De Boskamp gevonden. Onder prima weersomstandigheden werd er om 14.30 uur afgetrapt. De eerste mogelijkheid was voor Onstwedder Boys, toen Germen Veldhuis een voorzet van Gerben Meems over het doel school. Na ongeveer twintig minuten schoot Gerben Meems op het doel van Mussel, maar keeper Rene Folkers redde prima.

De beste mogelijkheid voor Mussel kwam op naam van Ron Wever die na 40 minuten spelen zijn volley net over het doel van Rein Koudstaal zag gaan. Kort voor rust kreeg Onstwedder Boys een corner. De bal kwam voor de voeten van Chris Strockmeijer terecht, die van dichtbij wist te scoren. Ruststand: 1 - 0.

In de tweede helft was Onstwedder Boys de betere ploeg. Eerst werd een schot van Harm Visser opnieuw door Folkers gekeerd. Na twintig minuten spelen kreeg Germen Veldhuis opnieuw een grote kans. Vrij voor de keeper schoot hij echter naast. Mussel hanteerde vaak de lange bal via aanvoerder Mark Mulder, maar tot echte kansen leidde dit niet.

Tien minuten voor tijd kopte Chris Strockmeijer uit een vrije trap van Elmar Bijl de bal tegen de onderkant van de lat en kort voor tijd lukte het ook Robert de Vries niet om te scoren. Hij raakte de bal niet goed en schoot naast. Na vijf minuten extra tijd floot de prima leidende scheidsrechter du Clou uit Delfzijl af.

Onstwedder Boys speelt over twee weken (zaterdag 3 mei) de uitwedstrijd tegen Be Quick uit Haren en mag daar proberen de koppositie te handhaven.