• Terug
  • Nieuws
  • Herdenking op zondag 4 mei
9 april 2014

Vrij zijn doe je nooit alleen, altijd samen en ook voor volgende generaties.… Vrijheid geef je door.

Het is een goede traditie in ons dorp om op 4-mei de dodenherdenking te houden. Samen gedenken we rondom het monument op de brink aan de Hardingstraat met name de gevallenen uit de tweede wereldoorlog en zij die bij vredesmissies en andere oorlogssituaties zijn omgekomen.


Ieder jaar weer zijn er velen, jong en oud die tijdens deze herdenking naar het monument toe komen, een drijfveer voor het 4-mei comité om zorgvuldig en met respect voor elkaar de herdenking te organiseren. Het 4-mei comité nodigt u uit ook dit jaar de herdenking te bezoeken.

Het 4 mei comité wil volgend jaar graag het bord met daarop de namen van de Onstwedder oorlogslachtoffers vervangen door een duurzaam exemplaar waarbij de namen in (onbreekbaar) glas zijn gegraveerd omkaderd door een roestvrijstalen frame. Volgend jaar omdat vrijheid in Nederland dan zeventig jaar een feit is.
De afgelopen jaren hebben velen van u al een financiële bijdrage gedaan voor de aanschaf van dit bord. Daarvoor de  hartelijke dank van het  4-mei comité. Er is echter nog een tekort van ongeveer € 2.000,00.

Het 4-mei comité rekent op u, als Onstwedders en oud-Onstwedders. U wordt  daarom gevraagd voor ieder gezinslid bij u thuis slecht één euro te doneren. U kunt dit na afloop van de herdenking op zondag 4-mei, aan het eind van het defilé, doneren in één van de schalen die daar zijn geplaatst  of over te maken op bankrekening NL70RABO0360703674 t.n.v. Stichting Ocrea inzake 4-mei comité. het 4 mei comité stelt het ook op prijs wanneer u een vrije gift doneert.

Het programma voor de herdenking volgt binnenkort. Helaas is het programma en deze oproep niet in het huis-aan-huis blad De Schakel geplaatst. Het 4-mei comité vraagt daarom of u mensen, die geen internetaansluiting hebben en deze site dus niet lezen, van deze oproep op de hoogte te stellen.

De leden van het 4-mei comité zijn:
Frouktje Kiel
Janneke Prins
Adri Timpener
Henk Fissering
Gert Meijer

website

E-mail