• Terug
  • Nieuws
  • Gratis lunch nuttigen bij de Gasterij
5 april 2014

Het Refaja-ziekenhuis in Stadskanaal organiseert voor zaterdag 17 mei, voor het derde jaar op rij, een fietstocht voor de Julians Stichting. De tocht staat open voor zowel toerfietsers, mountainbikers als wielrenners. Dit jaar worden de routes aangevuld met een gezinsroute.

De routes voeren door Onstwedde en omgeving. Toer­fi­et­sers kunnen 40 of 60 kilometer fietsen; wiel­ren­ners 60, 80 of 100 kilometer; moun­tain­bik­ers fiet­sen 40 of 60 kilometer. De gezinsroute is ongeveer 25 kilometer.

Onderweg kunnen alle fietsers bij Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde een gratis lunch nuttigen. Ook wordt gezorgd voor koffie/thee en een broodje voor de start; na de finish staat er een pastabuffet klaar.

Een aantal fietsenzaken uit de omgeving van Stadskanaal is op 17 mei aanwezig om kleine maar ook een aantal grote artikelen/fietsen te koop aan te bieden. Daarnaast schenken zij prijzen die via een verloting gewonnen kunnen worden.

Inschri­jven voor de fiet­stocht kan via de website (aangeven welke dis­ci­pline men wil fiet­sen). Na inschrijving en betaling ont­vangt men een e-mail ter bevestiging van deelname. Deze bevestiging is ook het startbewijs op 17 mei.

Het inschrijfgeld voor volwassenen is tien euro bij inschrijving; op de dag zelf 12,50 euro. Voor kinderen van 12 tot 16 jaar zijn de kosten vijf euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meefietsen.

Julians Stichting
Met de deelnamekosten wordt de Julians Stichting financieel ondersteund .Julian, de 11-jarige zoon van Jan en Margaretha Vlieghuis, overleed in juli 2011 aan een hersentumor. Dit grote verlies heeft de familie, samen met een aantal goede vrienden, doen besluiten Julians Stichting op te richten. Het geld wat geschonken wordt doneert de stichting rechtstreeks aan een specifiek hersentumorenonderzoek gericht op kinderen.

Zie voor meer informatie

Opgave