• Terug
  • Nieuws
  • Anneke Weesjes Glas viert 1e Jubileum!
2 april 2014

Anneke Weesjes Glas decoraties in Lood viert vandaag 1ste Jubileum!

Vandaag is het alweer een jaar geleden dat de winkel van Anneke Weesjes de deuren opende.
Wat toen nog een grote lege, lichte ruimte was, is nu een gezellig atelier waar het vol hangt en staat met prachtige glazen objecten en ramen waar het licht mee speelt. In het eerste jaar groeide niet alleen de voorraad, maar ook de actieradius van de onderneming!

Zo staat Anneke de hele maand op de gigantische Hamburger Dom in Hamburg. Wat een onlogische combinatie lijkt, een megakermis en  glaskunst, maar in dezelfde opstelling die gebruikt wordt in Bourtange, maakt Anneke daar onderdeel uit van de “sonderflache”. Dit jaar een “Hexendorf”, waar allerlei handwerkers hun kunsten tonen en verkopen. “Het is soms wel lastig om te regelen,” zegt Anneke. “Als ik op de markten aanwezig ben met mijn glas, is het de kunst om in de winkel ook genoeg glas te hebben staan.” Dat dat geen probleem is, om op twee plekken tegelijk mooie dingen te kunnen presenteren, wordt over een anderhalve week maar weer eens bewezen. De winkel van Anneke is namelijk sinds kort ook opgenomen in de Westerwoldse Struunroute : Een samenwerking van interessante winkels in Westerwolde waar mensen die erop uit trekken langs kunnen komen. 12 en 13 April is het eerste Struunweekend weer waarin er dus ook open atelier is bij Anneke.

“Genoeg dus om te doen, te ontdekken en te maken en vol goede moed en vertrouwen ga ik het tweede jaar in!” aldus Anneke.

Website