• Terug
  • Nieuws
  • Hardlopen rond Onstwedde
21 maart 2014

Een verslag van een loop rond Onstwedde door Jolanda Freitag.

We hadden vandaag een gezellig loopje in de omgeving van Onstwedde, waar verschillende loopgroepen waren uitgenodigd. Ik heb de deelnemers niet geteld maar ik gok op ongeveer 40 mensen van verschillende verenigingen.

We waren in twee groepen, één voor de 10 km en één voor de 18 km. Ik ben zelf met de 18 km mee gegaan. De snelheid was even aftasten. Wel is het gelukt om de groep mooi bij elkaar te houden.

We vertrokken vanaf De Beukenhof gelijk door het Mieghommeltjesbos naar de Dorpsstraat via de Stobkeweg richting Holte. Vervolgens naar het altijd mooie Ter Wupping, waar we afscheid namen van de 10 km lopers die door Dirk Boels verder geleid werden. Wij gingen ondertussen door naar Smeerling langs het Theehuis om aldaar een rondje door het Metbroekbos te lopen, waar we niet alleen genoten van het lopen maar ook van de prachtige omgeving.

Over de oude weg van Vlagtwedde terug had Annette nog een leuk geintje. Je kan namelijk ook onder de brug door bij Smeerling (wist ik niet). Daarna langs het Ruiten AA kanaaltje terug naar Ter Wupping waarna we eigenlijk kriskras terug gingen naar de camping.

Annette en Dirk bedankt!