• Terug
  • Nieuws
  • Zwerfvuilactie tijdens NLDOET
3 maart 2014

Veel mensen ergeren zich regelmatig aan de hoeveelheid zwerfvuil in onze leefomgeving. Stukken plastic, blikjes en kauwgomplakkaten zijn een doorn in het oog van veel volwassenen maar ook van kinderen. Daarom organiseert Ocrea samen met de scholen De Rank en Ubbo Emmius en de Zijlen een project om zwerfvuil op te ruimen. Het startschot van het project wordt gegeven op vrijdagmiddag 21 maart, dit is de eerste dag van het landelijke NLDOET weekend.

Het project
Op de startdag van het project gaan leerlingen van De Rank en brugklassers van Ubbo Emmius samen met cliënten van de Zijlen het zwerfvuil in Onstwedde opruimen. Hierbij wordt zowel het zwerfvuil in het dorp, als het zwerfvuil op de fietsroutes van en naar het dorp opgeruimd. Het project duurt twee weken. In die periode zullen de kinderen proberen zoveel mogelijk rotzooi zoals verpakkingsmaterialen (snoepwikkels, blikjes en patatbakjes), sigarettenpeuken en kauwgomresten te verzamelen. Daarnaast krijgen de leerlingen van de basisscholen tijdens de projectweken les over het onderwerp zwerfvuil via een lespakket van Nederland Schoon. Aan het einde van het project zal de hoeveelheid verzameld zwerfafval worden geïnventariseerd.

Meehelpen?
Mensen die mee willen helpen kunnen u zich aanmelden bij Saskia Wubs: (0599) 33 18 26. Meer informatie over de startdag op 21 maart is te zijner tijd te vinden op deze site.