• Terug
  • Nieuws
  • Westerwolde Tour door Onstwedde
18 februari 2014

De route van de Westerwolde Omloop in de Energiewacht Tour is door Wedde, Onstwedde, Bourtange en Veelerveen.

Op donderdag 10 april is de Westerwolde Omloop in de Energiewacht Tour die plaats vindt van 9 t/m 13 april. De Westerwolde Omloop is een uniek gezamenlijk initiatief van de gemeenten Bellingwedde, Vlagwedde en Stadskanaal om de regio Westerwolde te promoten en de inwoners van topsport te kunnen laten genieten.

De organisatie heeft de route en het programma voor de etappe nu definitief vastgesteld. Er is gekozen voor een etappe dat voor de rensters erg selectief gaat zijn en voor het publiek erg aantrekkelijk is om te bekijken. Er worden drie ronden van 38 km. gereden die dwars door de plaatsen Wedde, Onstwedde, Bourtange en Veelerveen gaan. Er is een prachtige route uitgezet die al het moois van de regio Westerwolde laten zien.

Uniek zijn de doorkomsten om de Juffertoren in Onstwedde en de doorkomsten door Bourtange. De dag gaat om 11.00 uur beginnen met de presentatie van alle ploegen bij de burcht van Wedde, om 12.00 uur is hier de officiƫle start. De finish van de winnares van de etappe wordt verwacht rond 14.56 uur op de Hoofdweg in Wedde. De huldiging van de eerste drie van de etappe en de dragers van de leiderstruien vindt rond 15.10 uur plaats voor de burcht in Wedde.

Bron: Westerwolde Actueel 

Route Westerwolde Omloop 10 april (PDF)