• Terug
  • Nieuws
  • Gastouderavond Tsjernobylkinderen
5 februari 2014

Stichting hulp Tsjernobyl-kinderen Mussel-Onstwedde e.o. houdt een gastouderavond op maandag 17 februari om 20.00 uur in de Brinkhof.

De stichting is druk bezig met de voorbereidingen van de komst van 25 kinderen uit Wit-Rusland. De kinderen komen uit drie kleine dorpjes uit het zuiden van Wit-Rusland. Ze zullen samen met hun juf en een tolk van 3 mei t/m 23 juni in Mussel en Onstwedde verblijven. Tijdens hun verblijf krijgen de kinderen les van hun eigen juf en wonen ze bij gastgezinnen.

De situatie in Wit-Rusland is nog steeds erg slecht. De werkgroep wil door deze kinderen twee maanden in Nederland te laten verblijven hun gezondheid verbeteren, hen een positieve toekomstvisie meegeven en hen in aanraking brengen met het Evangelie.

Voor zowel de gastouders als de Wit-Russische kinderen is het een periode om nooit te vergeten. Heel vaak is er een blijvend contact tussen de families in Wit-Rusland en Nederland. 

We hebben nog enkele gastgezinnen nodig. Denkt u er over na om u aan te melden als gastgezin, maar wilt u eerst meer informatie, dan bent u van harte welkom op deze avond. Meldt u zich dan even aan via e-mail of telefonisch (0599) 481923

Bekijkt u ook eens onze nieuwe website