• Terug
  • Nieuws
  • Concert kisjeskearls
31 januari 2014

Onder de noemer ‘Hulde aan Normaal’ laten de Kisjeskearls de gloriedagen van de Achterhoekse formatie rond zanger/gitarist Bennie Jolink en bassist Willem Terhorst (Wimken van Dienen) herleven. Op vrijdag 11 april geven de Kisjeskearls een concert in Onstwedde.

De Kisjeskearls, de Achterhoekse vertaling voor marskramers, spelen met name Normaal-nummers uit de jaren zeventig en begin jaren tachtig. Naast het bekendere werk als Alie, Eenvoudige Boerenlul, Noar ‘t Cafe en Daldeejen dus ook de wat onbekendere Bloedarmoede, Hels as een jachthond en Hart wie kruppstahl.

De band bestaat uit Dennis Pilage (zang/gitaar), Dennis de Jeu (drums), Gerwin Beuving (zang/gitaar) en Vincent Vos (zang/bas).

Pilage, De Jeu en Beuving spelen al sinds 1997 samen. Destijds in de band Ja Dat Zal, dat twee cd’s opnam (Ja Dat Zal en Da’s Makkelijk Zat). In de beginperiode van deze formatie was Timo Kelder, die Fokke de Jong opvolgde bij Normaal de drummer.

Na het uiteenvallen van Ja Dat Zal – het afscheidsconcert was eind december 2011 in Slagharen – gingen genoemde drie verder met de Kisjeskearls. En met succes. Zo drong de band in 2012, als publiekswinnaar, door tot de finale van The Clash of the Coverbands regio Oost.

Kaarten voor de Kisjeskearls in Onstwedde via: 06-23944400.

Bron / foto: Het Streekblad