• Terug
  • Nieuws
  • 200 leerlingen Open dag Ubbo Emmius
1 februari 2014

Op dinsdag 28 januari werd er een “Open Dag” gehouden op de locatie Ubbo Emmius te Onstwedde. ’s Ochtends werden er bijna 200 leerlingen verwelkomd tijdens de lessencarroussel.

De “Open Dag” die door Ubbo Emmius werd georganiseerd is naar grote tevredenheid verlopen. Tijdens de lessencarroussel konden leerlingen van verschillende basisscholen uit de omgeving in kleine groepjes alvast een kijkje nemen in de dagelijkse gang van zaken op de school.
De leerlingen hebben korte lessen gevolgd, een pauze in de kantine meegemaakt en leerlingen van andere basisscholen ontmoet.
Voor de kinderen was dit een uitgelezen kans om te ervaren hoe de sfeer op Ubbo Onstwedde is en hoe de docenten lesgeven.

’s Avonds kwamen de meeste kinderen terug met hun ouders. Ook deze keer werden lessen bezocht. Daarnaast was er voor de kinderen en hun ouders gelegenheid om verschillende voorlichtingsrondes te bezoeken.

Ouders/verzorgers konden deze avond uiteraard ook vragen stellen. Omdat een aantal vragen toch wat vaker werden gesteld wil de locatiedirecteur van Ubbo Emmius Onstwedde, mevrouw van Sloten-Aardema, u ook op deze manier graag van een antwoord voorzien.

Vragen die door ouders/verzorgers vooral werden gesteld waren:

• Havo en vwo wordt tot en met klas 3 aangeboden in Onstwedde. Daarna stappen de leerlingen over naar de locatie in Stadskanaal. Ervaren deze leerlingen problemen na hun overstap? Hierop konden we antwoorden dat de havo-leerlingen nauwelijks problemen ervaren. In het vwo is dat iets anders en daarom hebben we in nauw overleg met de collega’s in Stadskanaal een plan opgesteld dat zal leiden tot een uitstekende aansluiting. Wanneer uw zoon of dochter een vwo-advies krijgt en u meer zou willen weten over dit plan, nodig ik u uit om contact met mij op te nemen. Ik informeer u dan graag!

• Wat betekent de samenwerking tussen Noorderpoort en Ubbo Emmius voor de schoolkeuze van mijn kind?

U kunt uw zoon/dochter gewoon aanmelden bij de school van uw keuze. De samenwerking zal in Stadskanaal gevolgen krijgen voor de indeling van de leerlingen over de verschillende gebouwen. Op dit moment is nog niet duidelijk op welke termijn dat gaat spelen. Zeker is dat de samenwerking tot versterking van het onderwijsaanbod zal leiden. Dat is ook de reden van deze samenwerking.

Fotoreportage