• Terug
  • Nieuws
  • De Heremietibissen zijn er nog steeds
28 januari 2014

De zeer zeldzame heremietibissen, die al zolang de gemoederen bezig houden naast een boerderij in het gebied Barlage-Barkhoorn bij Onstwedde, hebben met natuurfotograaf John de Grooth inmiddels een speciale band opgebouwd.

De Grooth schrijft bij de foto’s die hij naar de redactie stuurde: “Wat is er voor een natuurfotograaf mooier dan een band op te bouwen met zeldzame vogels.Het is al heel mooi als je daardoor fraaie foto’s van ze kunt maken en nog mooier als je daarop de cijfers van de ring kunt aflezen.

Maar gisteren vond er wel een heel bijzondere gebeurtenis plaats. Eerder op de dag kwamen ze al op mij af, maar nu verkoos het ene mannetje mijn schouder als verblijfplaats.

Heel lastig om dan een foto te maken, maar ik kon mijn camera net op tijd aan een van zijn “gastheren” (de mensen waar hij op het land zit)geven. Nu heb ik een leuke blijvende herinnering aan de ontmoeting met deze zeldzame vogels.

De Heremietibissen hebben het nu koud, normaal horen ze in de winter in Afrika te zijn. Toch zie ik dat ze wel wormen vinden en eten, maar ze hebben met deze kou meer voedsel nodig. Dat is ook een goede reden om ze bij te voeren.

Ze zijn op twee boerderijen gastvrij onthaald en er wordt op ze gelet. Al met al een bijzonder gebeuren in Westerwolde.

Bron / fotoreportage: Westerwolde Nieuws