• Terug
  • Nieuws
  • Verzoek voor gemeente Westerwolde
27 januari 2014

Inwoners van Onstwedde en de buurtschappen Wessinghuizen, Höfte, Oud-Veele, Ter Wupping, Sterenborg en Smeerling flirten in oostelijke richting. Zij willen dat bij de gemeentelijke herindeling Westerwolde, van Ter Apel tot Blijham en van Onstwedde tot Bourtange, tot een nieuwe gemeente wordt gevormd.

Dit verzoek is maandag namens de bewoners ingediend door voorzitter Robert Wieten van Boermarke Essen en Aa's bij de gemeentebesturen van Stadskanaal, Bellingwedde en Vlagtwedde. Deze boermarke zet zich in voor de leefbaarheid en het landschap en de cultuur. In de herindelingsplannen van de provincie komt een gemeente Westerwolde niet voor.

Bron: Dagblad van het Noorden


Lees meer over de gemeentelijke herindeling in de rubriek Zo was 't van klaas Meijer op deze site, dd. 16 januari.


Klaas Meijer: 'Vergeeft u me s.v.p. m’n opstandige gedachten in deze aflevering. Ze zijn uit zorg geboren, want door te doen of er niks loos is, gaat 't m.i. niet goed. Ik heb u een beetje wakker willen schudden. Zet uw brein er maar ’s op en laat u – hoe dan ook – niet door een gemeenteraad of provinciebestuur ringeloren. Er is té veel wat we dreigen te verliezen.'

Lees meer