• Terug
  • Nieuws
  • Kinderopvang biedt meer flexibiliteit
27 januari 2014

Kinderopvangorganisatie Catalpa brengt haar opzegtermijn terug van twee maanden naar één maand. Hiermee wil de organisatie inspelen op de behoefte van ouders aan meer flexibiliteit. In deze tijd is baanverlies nog steeds de voornaamste reden dat ouders de kinderopvang stop zetten, waardoor meer flexibiliteit met betrekking tot de opzegtermijn belangrijk is.

Aukje Vlaanderen, regiodirecteur: “Met maar drie maanden recht op kinderopvangtoeslag na het verliezen van werk en een opzegtermijn van twee maanden, geeft dit ouders niet veel ruimte. Het belangrijkste is om met ouders mee te blijven denken. In de zomer vorig jaar hebben we al een strippenkaart geïntroduceerd waarmee ouders zes keer gebruik kunnen maken van onze kinderopvang wanneer ze hun baan verliezen. Deze actie hebben we verlengd omdat we zien dat ouders er graag gebruik van maken.”

Sinds de Wet van Dam in werking is getreden, geldt voor diensten in het algemeen een maximale opzegtermijn van een maand tenzij een opzegtermijn van twee maanden gerechtvaardigd kan worden. Catalpa heeft tot nu een opzegtermijn van twee maanden gehanteerd om zorgvuldig om te gaan met plaatsingen van kinderen op groepen en de daarbij vereiste planning van pedagogisch medewerkers. Met een sterk veranderde markt en verder geoptimaliseerde interne processen, kunnen ze ouders een opzegtermijn van een maand bieden. Vanzelfsprekend wordt de tijd genomen om het kind zorgvuldig voor te bereiden op het afscheid van de opvanglocatie. Vanaf vandaag kunnen ouders gebruik maken van de opzegtermijn van een maand, waarbij de overeenkomsten altijd lopen tot de 15de of laatste dag van de maand.

Over Catalpa
Catalpa maakt onderdeel uit van de Estro Groep. Binnen de Groep zijn meer dan 500 kinderopvang- en bso-locaties, gastouderbureaus en een onderwijsinstelling ondergebracht. Centraal in de werkwijze van Estro staat de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen. Estro staat voor een kwalitatief hoogwaardig en onderscheidend aanbod op lokaal niveau in samenwerking met de buurt en scholen. Tot de Estro Groep behoren onder meer Catalpa Kinderopvang, uk, Kinderopvang Compagnie, B4KIDS, Octopus, ELAN Kinderopvang, Astrid Lindgren Kinderopvang, en type cursusseninstituut Pica.

In onze regio zijn de volgende kinderopvangorganisaties bij Catalpa aangesloten:

Kinderopvang Kiekus Stadskanaal

BSO Het Speelhonk Stadskanaal

Kinderopvang De Speeldoos Stadskanaal

Kinderopvang Het Speelhoukje Musselkanaal

Kinderopvang Het Speelparadijs Onstwedde

Bron: Westerwolde Actueel