• Terug
  • Nieuws
  • Wandelweekend start in Smeerling
17 januari 2014

Het Westerwolde Wandelweekend start dit jaar op beide dagen in Smeerling.

De organisatie van het Westerwolde Wandelweekend heeft de afgelopen weken zitten broeden op een mooie start- en finishplaats, een thema, activiteiten, enz. Met trots delen ze via hun nieuwsbrief mede dat als startplaats  op zowel zaterdag 21 juni als zondag 22 juni is gekozen voor Smeerling. Het beschermde dorpsgezicht is het decor waarin de wandelaars starten en finishen.

De route van zaterdag 21 juni wordt ‘s avonds gelopen. Op 21 juni is het namelijk midzomer. De zon gaat volgens de kalender op 21 juni onder om 22.04 uur. Voordat de zon onder is zijn de wandelaars weer terug in Smeerling. Onderweg komen de wandelaars bijzondere theatrale voorstellingen, vertellingen en dergelijke in het teken van Smeerling en omgeving en de midzomernacht tegen. De organisatie gaat de binnenkomst  die avond een speciaal tintje geven, maar houdt nog even geheim wat dit zal zijn.

De zondag staat in het teken van “spelt in de hooiberg” (en nee dat is geen typefout). Er is die dag voor iedereen, dus ook voor de niet-wandelaars, van alles te beleven in Smeerling en omgeving. Zo wordt er bij Gasterij Natuurlijk Smeerling een fair georganiseerd.

De starttijden zijn nog niet bekend,  omdat deze mede afhankelijk zijn van het aantal deelnemers. De verwachting is dat er op de zaterdag tussen 17.00 en 18.00 uur gestart wordt. De wandeldag wordt dan om uiterlijk 23.00 uur afgesloten.

De starttijden voor de zondag zullen rond de volgende tijden liggen:
25 km 09.30 – 10.00 uur
15 km 11.30 – 12.00 uur
10 km 12.30 – 13.00 uur

Er kunnen per dag maximaal 1000 wandelaars deelnemen. In totaal dus 2000. In de nieuwsbrief nummer 15 (okt. 2013) staat het beroemde voetje met een actiecode. Deze nieuwsbrief kun je vinden op de website. Als je deze actiecode invult op de aanmeldpagina ontvang je een aantrekkelijke korting (2 dagen wandelen voor € 10,00, maar ook als je maar 1 dag komt heb je korting).

Website Westerwoldewandelweekend

Bron: Westerwolde Actueel