• Terug
  • Nieuws
  • Rommel na de feestdagen
6 januari 2014

Tijdens de jaarwisseling is er betrekkelijk weinig schade veroorzaakt in ons dorp. Een compliment voor de jeudg die zich netjes heeft gedragen. Een paar incidenten waren er wel maar die horen er traditiegetrouw jammer genoeg bij. Niet in de laatste plaats door het nuttigen van de nodige alcoholische versnaperingen.

Nu zijn het onder andere de overblijfselen van met name de alcoholische versnaperingen die een soort vervolgprobleem veroorzaken. En de daders zijn niet de jeugdige Onstwedders. Het gaat dan om de "vervolgproblemen" op de parkeerplaats van de C1000, specifiek daar waar glas in verschillende kleuren in glascontainers kan worden gegooid, tenminste.... als de containers leeg zijn.

Het is algemeen bekend dat er tijdens de feestdagen meer wordt geconsumeerd, logisch is dat er ook dan ook meer (glas)afval is. Logisch is aan de andere kant ook dat de inzamelaar van glasafval door al de feestdagen minder tijd heeft om alle containers op tijd leeg te halen. Logisch gevolg is een volle glasbak.

Niet logisch is dat het glas dat niet meer in de container past dan maar rondom de container wordt gedeponeerd.
Logisch en beter zou zijn om het glas even weer mee terug naar huis te nemen en een weekje later in de container te storten.
Dit zelfde geldt ook voor kleding, bestemd voor de kledingbak.

De rotzooi die nu is ontstaan is Onstwedde onwaardig. Laten we afspreken dat we glas dat niet meer in de container past in ieder geval niet naast de container dumpen en Jan Schut van C1000 de rotzooi laten opruimen. Enne.. dat geldt niet alleen tijdens de feestdagen maar het hele jaar door! Want grote stukken glas, lampenkappen etc. etc. behoren hier niet te worden gestort.