• Terug
  • Nieuws
  • Fraaie tweede plaats voor Boys
4 januari 2014

Onstwedder Boys is er vrijdagavond net niet in geslaagd om in Winschoten het zaalvoetbaltoernooi te winnen. In de finale werd met 3 - 0 verloren van Velocitas, een zondag tweede klas vereniging uit Groningen.

Velocitas was in de poule de eerste tegenstander van de Boys. Deze wedstrijd ging met 3 - 0 verloren. De tweede wedstrijd tegen WVV, eveneens tweede klasser, uit Winschoten werd met 2 - 1 gewonnen. Gerwin de Wijk viel in deze wedstrijd geblesseerd uit, waardoor de Boys de resterende wedstrijden maar één wisselspeler meer hadden. De laatste poulewedstrijd tegen het Duitse Concordia Ihrhove werd eveneens nipt gewonnen (3 - 2), waardoor Onstwedder Boys op de tweede plaats in de poule eindigde en zich zo plaatste voor de kruisfinales.

In de halve finale was zaalvoetbalvereniging WMC uit Winschoten de tegenstander. WMC had alle drie de poulewedstrijden in de andere finalepoule gewonnen. De wedstrijd eindigde in een 2 - 2 gelijkspel, waarna shootouts de beslissing moesten brengen. Hierin waren de Boys net iets beter dan de ploeg uit Winschoten, waardoor verrassend de finale werd bereikt.

Tegenstander in de finale was dus wederom Velocitas, dat in de andere halve finale met 5 - 2 van ASVB uit Blijham had gewonnen.  Bij de Boys was duidelijk te zien dat het beste er af was en dat veel spelers vermoeid waren. Onstwedder Boys kan hoe dan ook terugkijken op een geslaagd toernooi met een mooi eindresultaat.