• VCO '72 Heren 1 klopt Heren 2
17 december 2013

De onderlinge wedstrijd tussen VCO '72 Heren 1 en Heren 2 is maandagavond geëindigd in een 3 - 1 overwinning voor Heren 1. Door dit resultaat staat Heren 1 weer op de eerste plek in de poule.

Heren 1 startte met Gerard Koerts, Martin Lantinga, Marcel Huisman, Werner Wessels, Gerben Veldhuis en Herman Mulder in de basis. Heren 2 begon met Mick Veldhuis, Geert Jan Huiges, Jan Wilzing, Ben Wilzing, René van der Hoek en Jan Hidde Wilzing.

De eerste set ging  tot 11 - 11 gelijk op. Beide teams ontliepen elkaar niet veel. Heren 1 slaagde er in om vervolgens via gevarieerd aanvalsspel een groot gat te slaan. Bij Heren 2 kwam de aanval niet uit de verf, waardoor Heren 1 de set nog vrij eenvoudig wist te winnen: 25 - 15.

In de tweede set was het krachtsverschil groot. Opnieuw kon Heren 1 dankzij de aanvalskracht van Werner Wessels en Marcel Huisman uitlopen naar een grote voorsprong. Heren 2 kon er niet veel tegenover stellen en maakte teveel fouten. Eindstand: 25 - 14. In de derde set kwam Roelof Migchels in het veld bij Heren 1, terwijl Bert de Roo bij Heren 2 de gelederen kwam versterken. Heren 1 bleef goed aanvallen en blokkeren en wat de ploeg rond Geert Jan Huiges ook probeerde, ook deze set ging met 25 - 14 naar Heren 1.

In de laatste set kwam Heren 1 snel op voorsprong, maar doordat er ook fouten werden gemaakt en de blokkering en verdediging bij Heren 2 beter verzorgd was, werd het toch nog spannend. Aan het einde van de set lukte het Heren 2 zowaar om een voorsprong te nemen van drie punten. Op 24 - 22 werd het eerste setpoint nog door Heren 1 weggewerkt, het tweede setpoint voor Heren 2 was wel raak, doordat Bert de Roo met een smash het laatste punt wist te maken. Eindstand: 25 - 23 voor Heren 2.

Voor beide teams was dit de laatste wedstrijd in 2013. Heren 1 doet nog volop mee om de bovenste plaatsen, terwijl Heren 2 alle zeilen bij zal moeten zetten om in deze klasse te blijven.