• Terug
  • Nieuws
  • VCO '72 Dames 1 verliest van Pegasus
23 november 2013

Dames 1 van VCO '72 speelde zaterdag 23 november in een bomvolle ‘De Bast’ de kraker tegen koploper Pegasus uit Ter Apel. Het was een spannende wedstrijd, waarin Pegasus net iets sterker was, 2-3.

De wedstrijd begon om 17:00 uur. Trainer coach Mick Veldhuis had zijn basis zes opgesteld; Paulien Baas, Miriam Kruiter, Diana Wilzing, Moniek Kruiter, Tamara van Dijk en Margien Huiges. Op de bank namen Anniek Elzen, Hilde Spaans en Paulien Veldhuis plaats.

De eerste punten waren voor Pegasus. Op 4-0 maakte Mick al aanspraak op z’n eerste time-out. Mick, de man van veel woorden in korte tijd, wist het team met de nodige motivatie het veld in te brengen. VCO herpakte zich na deze valse start en won de set met 25-20.

De tweede set begon al even matig als de eerste. Met als grote verschil dat de knop nu niet om kon. De pass kwam te ver of helemaal niet bij spelverdeelster Paulien waardoor er geen aanval opgebouwd kon worden. De ballen gingen te makkelijk naar Pegasus en daar wist de midspeelster van Pegasus wel raad mee. De ballen werden loeihard binnen de lijnen geslagen. VCO stond erbij, maar kon niks uitrichten: 16-25 voor Pegasus.

In de derde set nam VCO het initiatief. Helaas bleef dit maar kort zo. Een ruime voorsprong was al gauw weer teniet gedaan doordat de blokkering niet stond, er achterin te weinig werd opgeëist en de aanval niet kon worden opgebouwd. Hilde kwam nog in het veld voor Tamara maar helaas kon ook zij geen verandering brengen. Ook de derde set ging naar Pegasus, 22-25.

De vierde set was de set van Diana. Na haar schouderblessure liep het nog niet zo met het bovenhands serveren maar deze set liet ze zien dat ze het toch zeker niet verleerd is. Mooie aanvallen van Margien, Moniek en Miriam zorgden ervoor dat Pegasus steeds slechter ging spelen. Aan de kant van Pegasus wilde echter steeds minder lukken, de set ging eenvoudig naar VCO: 25-15.

Een beslissende vijfde set was afgedwongen maar die moest natuurlijk gewonnen worden. VCO kwam de vijfde set als beste uit de startblokken en stond zelfs met 6-0 voor! De set leek binnen maar niets was minder waar. Op 8-4 werd er gewisseld van helft en de ploeg uit Ter Apel kroop steeds dichterbij. Het werd 8-7 voor en zelfs 8-8. Hilde kwam opnieuw in het veld voor Tamara en werd een paar punten later terug gewisseld. Het eerst matchpoint van Pegasus werd nog weggewerkt maar op het tweede moesten de VCO-dames de meerdere erkennen in Pegasus, 13-15.

Een leuke, spannende wedstrijd waarin Pegasus de terechte winnaar was. Hopelijk dat er volgende week zaterdag weer net zoveel publiek op de banken zit en dan hopelijk met nog meer lawaai. Tegenstander is dan Blijham Dames 1. De wedstrijd begint om 17.00 uur.