• Terug
  • Nieuws
  • Derde prijs voor De Korenbloem
7 november 2013

Woensdagavond is de winnaar van de Startersprijs van de gemeente stadskanaal bekend gemaakt. 

Woensdagavond is in Martiniplaza in Groningen, tijdens de Noordelijke Promotiedagen, de winnaar van de Startersprijs van de gemeente Stadskanaal bekend gemaakt. Uit de drie genomineerden: restaurant de Rode Loper, hoveniersbedrijf de Korenbloem en Hoving Hekwerk, kwam uiteindelijk restaurant de Rode Loper als winnaar uit de bus.

De jury van de Startersprijs bestond uit Jan Nieboer, Jaap van der Laan en Otto Goeman namens de VVBK en burgemeester Galama en Michel Veenma namens de gemeente Stadskanaal. Samen met Aart de Boer, de winnaar van de prijs in 2012, hebben zij de drie finalisten geselecteerd. Met het uitreiken van deze jaarlijks terugkerende prijs wil de organisatie veelbelovende ondernemers uit de gemeente Stadskanaal een extra stimulans geven.

Voorafgaand aan de haringparty, het tijdens de Noordelijke Promotiedagen jaarlijks terugkerend evenement op het Plein Stadskanaal, werden de drie finalisten in het zonnetje gezet. De winnaar, de heer Kruit van restaurant de Rode Loper, kreeg uit handen van Tweede Kamerlid Erik Ziengs (VVD) een unieke glasplaat en een plek in de jury voor de volgende editie van de startersprijs aangeboden.

Hoving Hekwerk en Hoveniersbedrijf de Korenbloem werden respectievelijk tweede en derde.

Bron: Westerwolde Actueel