• Terug
  • Nieuws
  • VCO '72 Heren 1 wint topduel
4 november 2013

Heren 1 van VCO '72 heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan. In sporthal De Bast wonnen de Onstwedders overtuigend met 3 - 1 van koploper Pegasus H2 uit Ter Apel. Door dit resultaat staat de ploeg nu bovenaan in de poule.

Coach Geert Jan Huiges kon deze avond niet beschikken over Herman Mulder en Gerben Veldhuis. Hierdoor werd er gestart met Gerard Koerts, Werner Wessels, Roelof Migchels, Marcel Huisman, Martin Lantinga en Mick Veldhuis.

De lengte van Marcel Huisman en Roelof Migchels zorgde er voor dat er blokkerend en aanvallend de nodige punten gescoord werden. Bovendien slaagde de gevaarlijkste aanvaller van Pegasus er maar zelden in  om punten te maken in de eerste drie sets. Omdat de passing goed verzorgd was, kon spelverdeler Gerard Koerts de aanvallers in stelling brengen. De eerste set werd met 25 - 22 gewonnen door de ploeg uit Onstwedde, de tweede set met 25 - 20 en ook de derde set ging met 25 - 21 naar de VCO-heren.

In de vierde set liep het allemaal wat minder en hoewel de ploeg nog sterk terugkwam, ging de laatste set met 25 - 20 naar Pegasus. Komende week komt VCO-heren 1 niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd staat op zaterdag 16 november op het programma. Tegenstander is dan in Stadskanaal Tyfoon H2.

website