• Nederlaag voor Onstwedder Boys
2 november 2013

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp een gevoelige nederlaag geleden. Tegen De Sweach werd met 3 - 1 verloren en daar viel na 90 minuten voetbal weinig op af te dingen.

De ploeg uit Beetsterzwaag begon sterk aan het duel en kreeg in het eerste kwartier een aantal goede mogelijkheden. Rein Koudstaal moest een paar keer handelend optreden, terwijl één van de Friese spitsen van dichtbij hoog over schoot. Na een klein half uur spelen was het wel raak. Derk Langebeek schoot vanaf 20 meter een afvallende bal hard tegen de touwen: 0 - 1.

Gaandeweg de eerste helft werd Onstwedder Boys wat sterker. Vooral bij corners en vrije trappen ontstonden er in het strafschopgebied van De Sweach enkele gevaarlijke situaties. Vijf minuten voor rust werd een bal door de Friese verdediging half weggewerkt, waarna Rutgert Tipker vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hard binnenschoot en zo de  1 - 1 liet aantekenen.

1 -1 leek ook de ruststand te worden, maar het was Wietse Boonstra die niet goed werd verdedigd en met een fraaie lob de te ver voor zijn doel staande Rein Koudstaal wist te verschalken en zo de Friezen weer op voorsprong zette.

Na de rust probeerde Onstwedder Boys wel druk te zetten, maar de ploeg uit Friesland gaf weinig kansen weg en was sterker in de duels. Een kwartier voor tijd maakte Dennis Klaster het derde doelpunt en besliste daarmee definitief de wedstrijd.

Door dit resultaat staat Onstwedder Boys nu op de vierde plaats met vier punten achterstand op koploper Veenhuizen en één wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag is SVBO de tegenstander. In Barger-Oosterveld wordt er dan om 14.30 uur afgetrapt.