• Derde overwinning voor VCO '72 Heren 1
12 oktober 2013

Het Heren-1 team van VCO '72 heeft zaterdagavond in De Bast de wedstrijd tegen VEB '98 H2 uit Borger met 3 - 1 gewonnen. Door dit resultaat, derde keer winst in vier wedstrijden, draait de ploeg van trainer Geert Jan Huiges bovenin mee in de Tweede Klasse.

De eerste set ging lange tijd gelijk op. De ploeg uit Borger blokkeerde goed en wist via de mid-aanval geregeld te scoren. Aan het einde van de set wisten de VCO-heren pas afstand te nemen en een netfout van één van de spelers van VEB zorgde voor het laatste punt voor de ploeg uit Onstwedde: Eindstand: 25 - 22.

De tweede set begon VCO '72 voortvarend. Gerard Koerts serveerde sterk, terwijl de ploeg uit Borger veel fouten maakte. Zo stond er al snel een 9 - 0 voorsprong op het bord. Hoewel VEB vervolgens wel terugkwam tot 9 - 8, waren het de Onstwedders die in het verloop van de set het betere van het spel hadden. Spelverdeler Gerard Koerts wist de aanvallers Werner Wessels, Gerben Veldhuis en Marcel Huisman goed in stelling te brengen. Ook de blokkering met Huisman en Martin Lantinga leverde een aantal punten op. Eindstand: 25 - 12 voor de VCO-heren.

In de derde set kwam Roelof Migchels in het veld voor Marcel Huisman. Het werd een set om snel te vergeten. De passing was slecht verzorgd aan Onstwedder kant, terwijl de ploeg uit Borger wel goed stond te spelen en ook terecht de set met 25 - 21 wist te winnen.

In de vierde set kwam Marcel huisman weer terug in het veld voor Martin Lantinga. Deze set verliep weer een stuk beter voor de Onstwedders. Werner Wessels en Herman Mulder werden door Gerard Koerts goed bediend, terwijl de ploeg uit Borger veel fouten maakte. Eindstand: 25 - 16.

Komende woensdag, 16 oktober, staat de derby tegen VSV uit Vlagtwedde op het programma. De wedstrijd in de sporthal te Vlagtwedde begint om 20.30 uur.