• Terug
  • Nieuws
  • Ruime winst voor Onstwedder Boys
5 oktober 2013

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Haulerwijkse Boys met 5 - 0 gewonnen. Hierdoor is de ploeg van trainer Fokke de Jonge opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst met twee punten achterstand op koploper De Griffioen uit Oosterwolde.

Hoewel de uitslag doet vermoeden dat het een gemakkelijke middag was voor de Boys, zag het er in werkelijkheid lange tijd niet naar uit dat de ploeg uit Onstwedde met drie punten huiswaarts zou keren.

In de eerste helft was de beste kans voor Haulerwijk, maar de Friese spits schoot oog in oog met keeper Rein Koudstaal naast het doel. Bij rust was er nog niet gescoord. Pas na een uur spelen was het raak voor de Boys. Germen Veldhuis, die de geblesserde Peter Orsel verving, kopte raak uit een voorzet van Gerwin de Wijk. Een kwartier voor tijd is het opnieuw Veldhuis die met het hoofd scoort. Dit keer uit een vrije trap van de Wijk. Als even later Rutgert Tipker scort uit een voorzet van Nick Wagenaar is de wedstrijd beslist.

In de slotfase weet Onstwedder Boys nog twee keer te scoren. Eerst omspeelt Germen Veldhuis de keeper om eenvoudig het vierde doelpunt te maken en in de laatste minuut scoort ook Gerbrand Spaans nog uit een voorzet van Chris Strockmeijer.

Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen Borger op het programma. De aftrap is om 14.30 uur op De Boskamp.