• Terug
  • Nieuws
  • Eerste nederlaag voor Onstwedder Boys
28 september 2013

Onstwedder Boys is zaterdagmiddag in het Friese Oosterwolde tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. In een matig duel ging de winst met 2 - 1 naar De Griffioen en gezien het spelbeeld viel er weinig op de uitslag af te dingen.

Onstwedder Boys kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong. Een corner van Gerwin de Wijk werd door Gerbrand Spaans binnen getikt. Voor de rust kwam De Griffioen op gelijke hoogte, toen één van de Friese aanvallers vanaf links zomaar mocht doorlopen en keeper Rein Koudstaal kansloos liet.

Tien minuten na rust kwam de ploeg uit Friesland op voorsprong na slecht uitverdedigen van de Boys. De Onstwedders slaagden er in het verdere verloop van de wedstrijd niet in om nog gevaarlijk te worden, waardoor de eindstand 2 - 1 bleef.

Door dit resultaat zijn de Boys gezakt van de eerste plaats naar plaats zeven, met drie punten achterstand op koploper Mussel. Komende zaterdag staat er wederom een uitwedstrijd in Friesland op het programma. Tegenstander is dan Haulerwijkse Boys. De aftrap is om 14.30 uur.