• Terug
  • Nieuws
  • Bijeenkomst Israël en de bijbel
16 september 2013

Stichting Israël en de Bijbel organiseert op D.V. woensdag 16 oktober een bijeenkomst in 'd Ekkelkaamp, Kerklaan 6 in Onstwedde. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en de toegang is gratis

Christian Stier, van Israël en de Bijbel, hoopt op woensdag 16 oktober een studieavond te houden over het onderwerp “Gods plan met Israël”:
Ik vertel u waarschijnlijk niets nieuws als ik zeg dat meer dan 80% van de Bijbel over Israël gaat. De Bijbel, opgetekend door Joodse profeten en apostelen, is dan ook een door en door Joods Boek. Tijdens deze studieavond behandelen we aan de hand van een powerpointpresentatie de grote lijnen van Gods plan met Israël. De studie geeft een belangrijke basis tot het verstaan van huidige en toekomstige ontwikkelingen omtrent Israël en de volken. Ook leert u de Messiaanse achtergronden van de Evangeliën kennen en de belangrijke verschillen en overeenkomsten zien tussen Israël als volk en de Gemeente, het Lichaam van Christus. Door de geschiedkundige rode draad van Genesis tot Openbaring te volgen, zullen we nieuwe verbanden in Gods Woord ontdekken en Zijn boodschap voor vandaag en de (nabije) toekomst beter verstaan.

Stichting Israël en de Bijbel
De stichting is inmiddels 44 jaar actief en wil Joodse mensen hun eigen Boek, de Bijbel, teruggeven. Niet alleen het Oude, maar ook het Nieuwe Testament, dat immers een verzameling Joodse geschriften is. Israël en de Bijbel verspreidt daarom tweetalige Bijbels onder Joodse gemeenschappen in o.a. Israël, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oost Europa. In Nederland wil de stichting liefde opwekken voor het Joodse volk en gelovigen bekend maken met Gods plan met Israël. De stichting organiseert regelmatig bijbelstudies, conferenties en geeft het maandblad IB magazine uit.

Voor meer informatie:
Stichting Israël en de Bijbel
Postbus 16
3480 DA Harmelen
T (0348) 565697
e-mail
website