• Terug
  • Nieuws
  • Ploegers vallen buiten de prijzen
31 augustus 2013

Twee Onstwedders hadden zich geplaatst voor de Nationale ploegkampioenschappen in Mussel. De stichting Ploegvereniging Nederland organiseerde deze wedstrijden op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus  in Mussel aan de Bovensteveenweg.

Uit Onstwedde mochten Hendrik Hilgenga en Berend Migchels meedoen. Hendrik ploegde met een Nuffield 460 uit 1959 met een Rudsack ploeg uit 1958. Hij deed mee in de categorie oldtimer rondgaand hef. Berend Migchels ploegde met zijn John Deere AR uit 1938 (oudste deelnemende tractor) en een Ransomes ploeg uit hetzelfde jaar. Hij ploegde in de categorie oldtimer rondgaand wiel.

In totaal waren er ongeveer 100 deelnemers uit het hele land. Ze streden om een beker in de categorieën: wentel, AOC leerlingen, tractor behendigheid, oude tractoren wentel, oude tractoren rondgaand (wiel en hef) en paardenploegen.

Het was een prachtige dag en veel belangstellenden kwamen de oude tractoren en de paardenploegen bewonderen. Helaas was de concurrentie voor beide Onstwedders te groot en vielen ze buiten de prijzen. 

Video Berend Migchels

Video Hendrik Hilgenga