• Terug
  • Nieuws
  • Voorkom woninginbraak in de zomer
24 juli 2013

De zomerperiode is volop gaande. We vieren het door bijvoorbeeld lekker op vakantie te gaan of heerlijk in te tuin te zitten. Ook inbrekers zijn blij met mooi weer..

Zet niet op social media dat u op vakantie bent.

Als u op bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Hyves laat weten dat u op vakantie gaat, weet iedereen dat uw huis dus onbeheerd is. Ook als u vanuit uw vakantieoord foto’s of berichten plaatst. Een ideaal moment voor inbrekers om hun slag te slaan. Gaat u op vakantie, zet dit dan niet op internet. Daarnaast is het verstandig om alle deuren en ramen te sluiten en kostbare spullen uit het zicht te halen. Ook kunt u uw buren vragen een oogje in het zeil te houden en de post uit de brievenbus te halen terwijl u op vakantie bent.

Op de bovenverdieping of in de achtertuin?

Voordeur op slot! Inbreken gebeurt niet alleen ’s nachts en als er niemand thuis is. Ook als u even een dutje doet op de bank, als u boven aan het stofzuigen bent en zelfs als u in de tuin zit is er kans dat u beroofd wordt van kostbare spullen. Bent u dus niet in de buurt, doe de deuren dan op slot.

Ziet u iemand inbreken of een diefstal plegen?

Twijfel dan niet en bel direct 1-1-2.
Wilt u meer tips over inbraakpreventie? Kijk dan eens op politiekeurmerk externe website of kijk hoe snel er bij u ingebroken kan worden op 123 inbraakcheck externe website.

Politiekeurmerk

123 inbraakcheck

Bron: Gemeente Stadskanaal