• Terug
  • Nieuws
  • 'Zwembad van het jaar'
9 juli 2013

De jaarlijkse verkiezing voor de titel “zwembad van het jaar” is weer in volle gang. Er zijn vier openluchtzwembaden uit de gemeente Vlagtwedde en Stadskanaal genomineerd dit jaar.

Dit jaar strijden ‘t Vlasmeer uit Onstwedde, Bad Noord uit Stadskanaal, De Barkhoorn uit Sellingen en Moekesgat uit Ter Apel om deze titel.

Bij het uitbrengen van een stem wordt een rapportcijfer gevraagd voor vier criteria: hygiene, klantvriendelijkheid, prijs/kwaliteit-verhouding en sfeer. In iedere provincie zijn er na 16 augustus 2013 twee winnaars: het openluchtzwembad met het hoogste gemiddelde cijfer en het openluchtzwembad met het meeste aantal stemmen. Op deze manier maken kleine openluchtzwembaden net zoveel kans op de titel als grotere openluchtzwembaden.

Nadat de winnende openluchtbaden van iedere provincie bekend zijn, strijden zij in een finaleronde van 19 tot en met 31 augustus 2013 om de landelijke titel van “Openlucht Zwembad van het Jaar 2013″. De stemmen die in de eerste ronde zijn behaald, tellen in de finaleronde gewoon mee. Wel mag iedereen die al in de gemeenteronde heeft gestemd opnieuw zijn of haar stem uitbrengen in de finaleronde. In de finaleronde telt zowel het aantal stemmen als de gemiddelde score voor 50% mee in de einduitslag.

De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met KiKa, Aquarunner, Recron, Buurtlink, Stip Reizen, Leuk voor Jou, Wij Willen Sport en de Recreatie Vakbeurs. De organisatie is in handen van Vote Company.

Ook aan de stemmers is gedacht. Iedereen die een stem heeft uitgebracht maakt kans op een tablet, een jaar lang gratis zwemmen of een wellnessdag. Voor meer informatie, of het uitbrengen van een stem kunt u kijken op de website.

Website Zwembad van het jaar

Bron: Westerwolde Actueel