• FC Groningen wint ruim van Boys
2 juli 2013

Voor ongeveer 1700 toeschouwers heeft FC Groningen de oefenwedstrijd tegen Onstwedder Boys met 15 - 0 gewonnen. Bij rust stond de ploeg van trainer Erwin van de Looi al met 9 - 0 voor.

Onder ideale weersomstandigheden en op een uitstekend te bespelen grasmat lukte het Onstwedder Boys niet om gevaarlijk te worden. Voor FC Groningen scoorde Michael de Leeuw in de eerste helft vijf keer en David Texeira drie keer. Verder scoorde verdediger Joris Ivens met het hoofd. Gerbrand Spaans viel na twintig minuten spelen uit met een hoofdwond.

Na rust speelde FC Groningen met een bijna compleet ander elftal. Filip Kostic  scoorde twee keer. De overige doelpunten werden gemaakt door Hans Hateboer, Richairo Zivkovic, Timo Letschert en Nick van de Velde. Keeper Wouter Spaans voorkwam met een aantal prima reddingen dat de uitslag nog hoger uit zou vallen.

De wedstrijd stond onder leiding van oud-eredivisie scheidsrechter Roelof Luinge.