• Terug
  • Nieuws
  • Met z'n allen weer op de fiets
29 juni 2013

Dinsdag 2, donderdag 4 en vrijdag 5 juli, van 17.00 tot 19.00 uur kan er weer worden gefietst.

Onstwedde en zijn omgeving is erg geschikt voor recreatief fietsen. Dit is de reden om ook dit jaar een fietsdriedaagse te organiseren. De driedaagse vindt plaats op dinsdag 2, donderdag 4 en vrijdag 5 juli. De mogelijkheid om dit jaar een dag in te halen, een zogeheten 'inhaaldag', is komen te vervallen.

Door deel te nemen aan deze fietsdriedaagse ziet u wellicht kanten van de omgeving die u voorheen niet kende. De driedaagse brengt u ontspanning terwijl u een sportieve inspanning levert. De gezelligheid en ontmoetingen met dorpsgenoten zullen ook dit jaar niet ontbreken. Kortom reden genoeg om dit jaar (weer) mee te doen aan de fietsdriedaagse!

De fietsdriedaagse vertrekt iedere dag vanaf eetcafé Gerak aan de Dorpsstraat in Onstwedde. Het eindpunt van de fietstocht verschilt per dag. Op dinsdag finisht de route bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Op donderdag eindigen de fietsers bij eetcafé Gerak en op vrijdag bij koffie- en theeschenkerij de Meelschuur aan de Ter Wuppingerweg. ,,Vorig jaar zijn we begonnen met deze opzet” verteltvoorzitter Adri Timpener van de feestweekcommissie. ,,Genoemde horecagelegenheden steunen de feestweek financieel en zo doen we iets terug. Deelnemers kunnen hier nog even nagenieten van de fietstocht onder het genot van een kopje koffie als ze dat willen.’’

Deelnemers kunnen op dinsdag, donderdag en vrijdag inschrijven van 17.00 tot 19.00 uur, finishen kan tot 21.30 uur.

Deelname aan de fietsdriedaagse kost vier euro en feestweekdonateurs mogen meedoen voor twee euro. Iedere dag ligt er voor de deelnemers een pakje drinken klaar voor onderweg. Alle deelnemers die drie fietstochten volbrengen, krijgen na afloop een herinnering.

Website Onstwedder Feestweek

Eetcafé Gerak

Koffie- en Theeschenkerij De Meelschuur


Gasterij Natuurlijk Smeerling