• Terug
  • Nieuws
  • Natuurlijk wandelen aan de 'stille kant'
21 juni 2013

Sinds 2009 zijn er plannen om aan de ‘stille kant’ van Onstwedde een avontuurlijke wandelroute te realiseren. Met de ‘stille kant’ van Onstwedde wordt het gebied tussen Onstwedde en Stadskanaal bedoeld waar op recreatief gebied maar weinig te doen is.

De bedoeling is om specifieke routes voor de jeugd te ontwikkelen om daarmee jeugd te stimuleren meer in beweging te komen en hun omgeving te ontdekken. Diverse ideeën voor de inrichting werden geleverd door bewoners, ondernemers, grondeigenaren en organisaties uit de streek (waaronder Ocrea).

Door Buro Ecolan uit Nieuwe Pekela werden de ideeën verder uitgewerkt en aangevuld met hun eigen ervaring op het gebied van survivaltochten tot een prachtig plan, geheten ‘Routenetwerk avontuurlijk wandelen en survivaltochten Westerwolde’.

Zoals vrijwel met alles is ook hier de financiering het heikele punt. Voor het project is een stevig aandeel, het zogenaamde ‘Leader’ geld nodig. Leader is een fonds met geld afkomstig van o.a. Europa, Rijk en lagere overheden. Dit geld komt alleen beschikbaar als er ook sprake is van cofinanciering. Met andere woorden, ook derden moeten een bijdrage leveren. En daar ligt momenteel de crux. Het is moeilijk het nodige geld bij elkaar te krijgen. Voorlopig is Buro Ecolan druk doende financiering te zoeken. Zodra er meer bekend is blijft Ocrea u op de hoogte houden.

Ocrea