• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder succes in Wedderbergen
17 juni 2013

Afgelopen weekend stond voor veel volleyballers het strandvolleybaltoernooi in Wedderbergen weer op het programma. Een gezellig weekend met veel volleybal voor recreanten en voor competitie-teams. Er deden  dit jaar maar liefst 182 teams mee in de diverse competities.

Bij de recreanten stond het team met o.a. Bert de Roo, Jan Wilzing, Frits de Vries, Jan Huls en Harm Visser in de finale. Na een spannende wedstrijd lukte het de heren net niet om de eerste prijs in de wacht te slepen. Met 1 punt verschil verloren ze de strijd, maar toch een keurige tweede plaats.

In de dames-competitie waren het Miriam Wubs, Paulien Baas, Tamara van Dijk en Gerdien Wilzing die in de kleine finale stonden. Deze kleine finale werd uiteindelijk gewonnen door de dames uit Onstwedde en daardoor behaalden zij de derde prijs.

In de heren-competitie waren de verwachtingen hoog. De Onstwedders wilden zelf vooral goed presteren en uiteindelijk heel graag op het podium. In de poule-fase werd één wedstrijd gelijk gespeeld en de rest gewonnen. In de finale hadden ze een geduchte tegenstander. Maar uiteindelijk wisten Roelof Migchels, Aike Wilzing, Werner Wessels, Gerard Koerts en Erwin Ananias aan het langste eind te trekken. Zij werden zeer verdiend eerste.

Afgelopen vrijdag kon op het laatste moment ook nog een mix-team competitie meedoen (2 dames en 2 heren). Na een zware poulefase werden Rianke Nieuwenhuis, Julia Mulder, Herman Mulder en een wisselende gastspeler toch eerste in de poule. In de finale moesten zij spelen tegen een zeer ervaren  team. Uiteindelijk werd deze finale gewonnen met 29-20.

Twee teams vielen niet in de prijzen. Eén team kwam uit in de competitie mix-recreatief en één team kwam uit in dames-competitie. Het mixteam werd zeer verdienstelijk 4e en de dames die met de competitieteams meededen, haalden net niet de kleine finale.

Al met al een zeer geslaagd weekend voor de volleyballers uit Onstwedde.

fotoreportage