• Terug
  • Nieuws
  • Geen promotie voor VCO Dames 1
16 mei 2013

Dames 1 van VCO '72 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om promotie naar de Eerste Klasse af te dwingen. In de Topsporthal in Leek werd twee keer verloren en één keer gelijk gespeeld.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen een andere tweede klasser, Haulerwijk. De eerste set werd er niet goed gespeeld, waardoor Haulerwijk de set met ruim verschil wist te winnen: 25 - 11. De tweede set ging aanvankelijk gelijk op, maar werd eveneens verloren: 25 - 18.

Oranje Nassau D6 was de tegenstander in de tweede wedstrijd. De ploeg uit Groningen beschikte over veel ervaren speelsters en bleek ook een maatje te groot: 25 - 14 en 25 - 11.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen Sudosa/Desto D4 uit Assen, een ploeg uit de Eerste Klasse. De eerste set ging met 25 - 20 naar de ploeg uit Assen, maar de tweede set werd door de Onstwedder dames wel in winst omgezet: 25 - 19. In deze laatste wedstrijd bracht coach Mick Veldhuis de jeugdspeelsters Hilde Spaans en Anniek Elzen in het veld.

Haulerwijk Dames 1 werd winnaar in de poule en promoveert naar de Eerste Klasse. De VCO-dames mogen het komend seizoen in de Tweede Klasse opnieuw proberen een gooi te doen naar het kampioenschap.