• Onstwedder Boys wint van VVAK
11 mei 2013

In de strijd om het behalen van de nacompetitie heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag goede zaken gedaan. Na een moeizame eerste helft wonnen de Boys met 4 - 1 van VVAK uit Alteveer-Kerkenveld, waardoor de ploeg op de vierde plek in de Vierde Klasse C blijft staan.

Lange tijd zag het er naar uit dat het een lastige middag voor de ploeg van Rik Udema zou worden. Bij rust leidde VVAK met 1 - 0 , dankzij een benutte strafschop. Elmar Bijl haalde een tegenstander onderuit binnen het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop geven.

Na de rust liep het beter bij de Boys. Eerst scoorde Robert de Vries, die zijn schot via een tegenstander in het vijandelijke doel zag rollen. Vervolgens zorgde Peter Orsel vrij voor de keeper voor de 2 - 1 voorsprong. Onstwedder Boys bleef de tegenstander onder druk zetten en wist in de slotfase nog twee keer te scoren. Eerst rondde Rutgert Tipker een goede voorzet van Gerwin de Wijk doeltreffend af, hetgeen de 3 - 1 betekende. Kort daarna scoorde invaller Jelle de Vries, normaal B-junior, na een goede actie van Harm Jan Wilzing de vierde treffer.

Komende zaterdag is Zweeloo de laatste tegenstander. In Zweeloo, dat vandaag met 2 - 0 van Veendam 1894 verloor en daardoor is gedegradeerd, wordt er om 14.30 uur afgetrapt.