• Terug
  • Nieuws
  • Max van den Berg opent kerkendag
7 mei 2013

Op 8 juni 2013 hoopt de Classis Oost-Groningen van de Protestantse Kerk in Nederland een kerkendag in Onstwedde te houden voor alle leden van de gemeenten in deze classis.

Het thema is ‘Geloof in de toekomst’ en het programma telt bijna twintig workshops en presentaties. Voor wie van bloemschikken houdt, graag meezingt uit het nieuwe liedboek, zich een poosje in stilte wil bezinnen, wil wandelen, meer wil weten over de Biebel ien t Grunnigers, een passie heeft voor de jeugd of benieuwd is naar het werk van de voedselbank: het zijn maar enkele voorbeelden van een heel gevarieerd programma. Voor kinderen en jongeren wordt er een apart programma voorbereid.

Hoofdspreker is dr. Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk Nederland. Ook Annemarie van Heijningen, schrijfster en columniste bij EO-visie, is onze gast op deze kerkendag. Verder zal Henk Helmantel enkele stillevens exposeren.

Met deze kerkendag hoopt de classis bij te dragen aan de saamhorigheid tussen de gemeenteleden van de ruim dertig Protestantse gemeenten in de regio. Doel is ons geloof te delen en te verrijken en een impuls te geven aan de vele positieve initiatieven binnen onze gemeenten.

Vanaf 9.15 is er een inloop en ontvangst in d' Ekkelkaamp, waarna om 10.00 uur de opening in de Nederlands Hervormde Kerk plaatsvindt. De rest van het programma is in en rond de beide PKN-kerken (Dorpsstraat 5 en Kerklaan 9) in Onstwedde te volgen. In en rondom de beide kerkgebouwen kan doorlopend de informatiemarkt worden bezocht.

De Kerkendag is uniek in de geschiedenis van de Protestantse kerk in Oost-Groningen. De organisatoren hopen van harte dat de Oost-Groninger gemeenten massaal naar Onstwedde komen.

Deelname aan de kerkendag is kosteloos. Voor de vieringen en de informatiestands kunt u gewoon naar de kerkendag toekomen. Voor de workshops en de lunch (tegen betaling) is opgave vooraf zeer gewenst. Voor meer informatie en het programma verwijzen we u naar de speciale website.