• Twee keer winst voor VCO '72 dames 1
15 mrt. 2024

Dames 1 van VCO '72 heeft de afgelopen week goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse E. Zaterdag werd in De Bast Volop '69 D1 met 3 - 1 geklopt. Twee dagen later stond in Sellingen de uitwedstrijd tegen SSS '70 D1 op het programma. Deze wedstrijd werd eenvoudig met 4 - 0 gewonnen. Met nog drie wedstrijden te gaan komen de dames van trainer/coach Jasper de Munck steeds dichter bij het kampioenschap.

Volop '69 bleek een lastige tegenstander. De uitwedstrijd was met 4 - 0 gewonnen door de ploeg uit Onstwedde, maar Volop draait een goed seizoen en staat op de vierde plaats. Bij de ploeg uit Oude Pekela speelt Tamara van Dijk, jarenlang ook speelster bij VCO '72 D1. VCO '72 begint met Tessa Wubs als spelverdeler. Verder spelen Tessa Heidekamp, Floor Geertsema, Hilde Spaans, Elien Wubs en Darien Velthuis in de basis. In de eerste set hebben de VCO-dames steeds een voorsprong en deze set wordt met 25 - 20 gewonnen. Volop '69 neemt in de tweede set het heft in handen. Aan de kant van VCO '72 worden teveel fouten gemaakt, onder andere bij de service. De set gaat met 25 - 20 naar de dames uit Oude Pekela.

In de derde set gaat het lange tijd gelijk op. Bij VCO '72 zijn Anniek Behling-Elzen en Marriƫt Wilzing in de ploeg gekomen. Halverwege de set gaat het bij de VCO-dames beter lopen, vooral aanvallend wordt er meer gescoord. Bij Volop '69 loopt het helemaal niet meer en zo gaat de set met 25 - 16 naar de ploeg uit Onstwedde. De laatste set lukt er heel weinig bij de ploeg uit Oude Pekela en zo gaat deze set heel eenvoudig met 25 - 7 naar de thuisclub. Eindstand: 3 - 1.

Twee dagen later staat al de uitwedstrijd tegen SSS '70 op het programma. De ploeg uit Sellingen staat onderaan, maar sprokkelt af en toe ook tegen de teams die bovenaan staan punten bij elkaar. De VCO-dames laten zich echter niet verrassen en geven de tegenstander geen enkele kans. Het wordt 0 - 4 met als setstanden 13 - 25, 15 - 25, 13 - 25 en 15 - 25.

Zaterdag 23 maart staat de thuiswedstrijd tegen Action D1 uit Nieuw Buinen op het programma. De wedstrijd begint om 17.00 uur.