• Terug
  • Nieuws
  • Nijntje Beweegdipoma vanaf 12 maart
5 mrt. 2024

Vanaf 12 maart Nijntje Beweegdiploma bij CSVO!

Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiƫle basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Voor deze beweeglessen hebben onze trainers een speciale cursus van het KNGU gevolgd. Tijdens de lessen gaan de kinderen bezig met balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Aan het eind van de beweeglessen is er een beweegfeest.

Tijdens de laatste les mogen de ouders komen kijken wat hun kinderen hebben geleerd en krijgen de kinderen hun diploma in ontvangst.

Om ervoor te zorgen dat alle kinderen hun beweegdiploma kunnen halen, is het van belang dat ze zo vaak mogelijk aanwezig zijn. Zo kunnen ze alle onderdelen goed oefenen en kunnen ze meekomen in de opbouw van de lessen. Ons advies is om bij de jongste kinderen in de dreumes en peuterleeftijd geen schoenen te dragen, tijdens een sportles in een gymzaal. Zo wordt een brede sensorische en tactiele ontwikkeling gestimuleerd. Ook leren de kinderen dan beter hun eigen lichaamsbalans kennen en dat is ter bevordering van de motorische ontwikkeling.

De lessen zijn op de dinsdag van 16:15 uur tot 17:00 uur.

Voor meer informatie over het Nijntje Beweegdiploma kunt u kijken op:

De website

Het Bestuur CSV Onstwedde
E-mail

Foto: CSVO