• Onstwedder Boys onderuit in Zuidlaren
26 feb. 2024

Door het ontbreken van een aantal basisspelers was Onstwedder Boys zaterdagmiddag in Zuidlaren niet bij machte om de thuisclub in problemen te brengen. Na een 3 – 0 ruststand won Zuidlaren uiteindelijk met 4 – 1. Na deze nieuwe nederlaag staat Onstwedder Boys nu op de tiende plek met negentien punten uit vijftien wedstrijden.

Bij de ploeg uit Onstwedde ontbraken om verschillende redenen Sven Jaegers, Marcel Paans, Rutgert Tipker en Gerben Meems. Hierdoor moest er een nieuw centraal verdedigingsduo worden opgesteld. Trainer/coach Harold Molanus koos voor Harm Visser en Luc Nieuwenhuis, waardoor Michel Beikes op de linksback positie mocht starten. Op het middenveld was een plek ingeruimd voor Gerwin de Wijk en Lars Bekker. Zuidlaren kent een prima reeks na de winterstop en staat onder leiding van oud-prof Lesmond Prinsen.

Door het ontbreken van de vier basisspelers zou het voor Onstwedder Boys deze middag een moeilijke missie te gaan worden. Het eerste kwartier gaat het nog gelijk op. Na twintig minuten spelen komt Zuidlaren op voorsprong als Jens van der Woude een vrije trap van grote afstand in één keer binnen schiet: 1 – 0. Voor rust scoort Zuidlaren nog twee keer. Beide keren wordt een voorzet binnen gekopt. Eerst is het opnieuw van der Woude die Rein Koudstaal weet te passeren. Vervolgens wordt de derde treffer gemaakt door Stan Mertens.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft wordt het 4 – 0 als de bal door één van de verdedigers van Onstwedder Boys ongelukkig in eigen doel wordt gewerkt. De eretreffer wordt gemaakt door Jarno Sterenborg, die een voorzet van invaller Mart Wilzing doeltreffend weet af te ronden. Eindstand: 4 – 1.

Op de overwinning van Zuidlaren viel niets af te dingen. Onstwedder Boys mag komende zaterdag tegen WVV proberen om weer een keer de drie punten binnen te halen. Opnieuw geen eenvoudige klus omdat ook zaterdag nog spelers ontbreken. De wedstrijd op Sportpark De Boskamp begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Harm Visser, Luc Nieuwenhuis, Michel Beikes, Sem Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk (Nanne Huiges), Lars Bekker (Lars Horlings), Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing (Mart Wilzing) en Jarno Sterenborg.

Gele kaart: Bert Jan Wilzing
Scheidsrechter: Dhr. L.R.E. Leenknegt (Oostwold)