• Spannende slotfase voor VCO '72 D1
23 feb. 2024

Dames 1 van VCO '72 staat met nog zes wedstrijden te spelen nog steeds bovenaan in de 1e klasse E. De dames gaan een spannende slotfase tegemoet, aangezien de laatste twee competitiewedstrijden werden verloren.

De uitwedstrijd tegen SSS/E D1 uit Emmer-Compascuum op 3 februari leverde de eerste nederlaag op van het seizoen. De wedstrijd ging met 3 - 2 verloren (vijfde set: 16 - 14 voor SSS/E), ondanks een setwinst van 25 - 8 in de derde set. Een onverwachte en ook onnodige nederlaag.

Vervolgens stond een week later de thuiswedstrijd tegen Set Uppers D2 uit Scheemda op het programma. De eerste set ging gelijk op en werd uiteindelijk door de ploeg uit Scheemda met 24 - 26 gewonnen. Ook de tweede set ging naar Set Uppers: 19 - 25. De dames van VCO hadden meestal geen antwoord op de tactische ballen van de tegenstander en maakten zelf ook teveel fouten. De derde set leverde wel winst op voor de Onstwedder dames: 25 - 20. In de vierde set liepen de dames echter weer achter de feiten aan en ook deze set werd vrij duidelijk gewonnen door Set Uppers met 18 - 25. Eindstand dus 1 - 3.

Zaterdag 2 maart is Sleen, de andere concurrent, de volgende tegenstander van de ploeg van trainer/coach Jasper de Munck. In Sleen begint de wedstrijd om 19.00 uur.  De eerstvolgende thuiswedstrijd staat op zaterdag 9 maart op het programma. Dan is Volop '69 de tegenstander.

De stand aan kop: 1. VCO '72 D1  16-67, 2. Set Uppers D2  16-56, 3. Sleen D1  15 - 55.