• Terug
  • Nieuws
  • Nipt verlies voor Onstwedder Boys
17 februari 2024

Op Sportpark De Boskamp verloor Onstwedder Boys zaterdagmiddag met 0 – 1 van Zuidhorn. Hierdoor is de ploeg van  trainer/coach Harold Molanus nu gezakt naar de tiende plaats op de ranglijst. Van de vier wedstrijden na de winterstop gingen er drie verloren. Ook werd er in vier wedstrijden maar twee keer gescoord.

Het was lang geleden dat er een ontmoeting tussen Onstwedder Boys en Zuidhorn op het programma stond. Hiervoor moeten we terug naar het seizoen 2006/2007. Zuidhorn speelde vorig seizoen nog in de tweede klasse en verloor de laatste nacompetitiewedstrijd, waardoor het uiteindelijk degradeerde. Bij Onstwedder Boys ontbreken deze middag Anne Wilzing (schorsing) en Gerben Meems (blessure). Hierdoor is er een plaats in de spits voor Bert Jan Wilzing.

In de eerste helft krijgen de toeschouwers een levendig duel voorgeschoteld, waarin beide teams op de aanval spelen. Al na drie minuten spelen is er een mogelijkheid voor de thuisclub als Mart Wilzing goed wordt vrijgespeeld. Hij raakt de bal echter niet goed, waardoor de bal naast het doel van Zuidhorn gaat. Even later test Jaap Jacobs namens Zuidhorn met een schot vanaf een meter of twintig keeper Rein Koudstaal. Koudstaal kan eenvoudig redding brengen. Na tien minuten spelen is er een grote kans voor de bezoekers. Corné Zuidema wordt vanaf de eigen helft diep gestuurd en gaat alleen op het doel van Onstwedder Boys af. Zuidema faalt in de afronding en schiet over. Jaap Jacobs krijgt nog een mogelijkheid om te scoren, maar zijn kopbal belandt in de handen van Rein Koudstaal. Jarno Sterenborg brengt na een half uur spelen Rutgert Tipker in stelling, maar Tipker kan de bal niet controleren, waardoor een goede mogelijkheid verloren gaat. Aan de andere kant wordt een vrije trap van Thijs Zwarteveen door Rein Koudstaal verwerkt tot corner. In de slotfase van de eerste helft is Onstwedder Boys nog een keer gevaarlijk. Een voorzet wordt door Bert Jan Wilzing net over het doel gekopt. Zo wordt de rust bereikt met een 0 – 0 tussenstand.

Aan het begin van de tweede helft is er opnieuw een goede mogelijkheid voor Onstwedder Boys om de score te openen. Sem Nieuwenhuis kopt echter net over het doel van Zuidhorn. Het spel van Onstwedder Boys wordt er niet beter op in de tweede helft. Er gaan veel simpele dingen fout in de opbouw en de passing. Hierdoor wordt vaak de lange bal gehanteerd. Zuidhorn krijgt na een kwartier spelen een grote kans om te scoren. Ruben Buursema zet de bal vanaf links voor, waarna Jaap Jacobs, de gevaarlijkste man deze middag bij Zuidhorn, de bal net naast het doel van Onstwedder Boys kopt. Een paar minuten later is het Jacobs die de bezoekers alsnog op voorsprong weet te schieten. Na een fout in de verdediging van de ploeg uit Onstwedde kan Rein Koudstaal in eerste instantie nog redding brengen, maar Jacobs is er als de kippen bij om van dichtbij de rebound in het doel te schieten: 0 - 1.

Halverwege de tweede helft is er een fraaie combinatie tussen Bert Jan Wilzing  en Jarno Sterenborg, waarna Sterenborg de bal naast schiet. Kort daarop wordt een vrije trap vanaf de middellijn door Sven Jaegers in één keer voor het doel gebracht. De bal stuit vlak voor keeper Iddo Kooistra, die vervolgens de bal nog net tot corner weet te verwerken. Onstwedder Boys probeert het wel, maar de verdediging van Zuidhorn geeft geen krimp en de ploeg uit het Westerkwartier blijft in de omschakeling gevaarlijk. Een halve omhaal van Bert Jan Wilzing gaat net over het doel van Zuidhorn en tien minuten voor tijd wordt nog een doelpunt van Onstwedder Boys afgekeurd wegens buitenspel. Bij Onstwedder Boys komt de 15-jarige Robin Smit nog in het veld, die daarmee zijn debuut maakt in de hoofdmacht van de Boys. In de extra tijd moet keeper Kooistra nog een keer redding brengen als een kopbal van Bert Jan Wilzing richting de kruising gaat. Na vier minuten extra tijd fluit de goed leidende scheidsrechter Lania af.

Op basis van het vertoonde spel is de overwinning van Zuidhorn verdient te noemen. De Boys zijn nu gezakt nar de tiende plek op de ranglijst. Onstwedder Boys moet komende zaterdag in en tegen Zuidlaren aantreden. Zuidlaren is aan een prima reeks bezig en bij Onstwedder Boys zijn er de nodige personele problemen. Vanwege de vijfde gele kaart is Sven Jaegers geschorst en ook ontbreken Marcel Paans en Rutgert Tipker. Dat wordt deze week dus nog een aardige puzzel voor trainer Harold Molanus. In Zuidlaren wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Robin Smit), Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis (Michel Beikes), Sem Nieuwenhuis, Harm Visser (Lars Bekker), Rutgert Tipker, Mart Wilzing, Bert Jan Wilzing en Jarno Sterenborg.
Gele kaart: Sven Jaegers
Scheidsrechter: G.J. Lania (Pieterzijl)
Toeschouwers: 160