• Onstwedder Boys wint knap van Groen Geel
3 feb. 2024

Op Sportpark De Boskamp wist Onstwedder Boys zaterdagmiddag na een spannende wedstrijd opnieuw de volle winst te pakken. Tegen het hoog geklasseerde Groen Geel uit Groningen werd het 1 – 0 voor de thuisclub. Matchwinnaar was Rutgert Tipker, die de enige treffer voor zijn rekening nam.

In de Derde Klasse C is het erg spannend. Mamio en WVV bungelen onderaan, maar verder kan iedereen van iedereen winnen. De uitwedstrijd tegen Groen Geel werd met 1 – 0 verloren. Onstwedder Boys kreeg geen enkele kans in dat duel. Bij Onstwedder Boys staat Mark Meijer deze middag in het doel. Rein Koudstaal is na zijn rode kaart vorige week voor één duel geschorst. Bij Groen Geel speelt oud-FC Groningen speler Shkodran Metaj (35 jaar inmiddels) in de verdediging.

In het eerste half uur gebeurt er weinig. Groen Geel heeft het meeste balbezit, maar voor beide doelen wordt het niet gevaarlijk. Onstwedder Boys verliest veel duels, waardoor de aanvallers maar zelden bereikt worden. De verdediging van de Boys staat ook deze middag weer prima. In het laatste kwartier krijgt  Sem Nieuwenhuis een gele kaart van scheidsrechter van der Veen na een overtreding op een tegenstander. Kort daarop komt Onstwedder Boys goed weg als een schot van Bram Tempelaar tegen de lat komt. Even later is het Anne Wilzing die namens de ploeg uit Onstwedde voor het eerst een schot lost op het doel van de tegenstander. Keeper Sebastiaan Meijwaard brengt gemakkelijk redding. Kort voor rust wordt een doelpunt van Goen Geel, na een fraaie aanval, afgekeurd wegens buitenspel. Zo wordt de rust bereikt met een 0 – 0 stand.

Het is de thuisclub die in de tweede helft goed uit de startblokken komt. Een combinatie tussen Anne Wilzing en Sem Nieuwenhuis zorgt direct voor gevaar, maar Nieuwenhuis kan net niet meer goed bij de bal, die naast het doel van de Groningers gaat. De volgende aanval van de Boys is wel raak. Jarno Sterenborg omspeelt behendig zijn tegenstander, zet de bal voor, waarna Rutgert Tipker van dichtbij de bal hard tegen de touwen jaagt: 1 – 0. Groen Geel zet vervolgens meer druk en is vooral gevaarlijk bij corners en vrije trappen. Na een kwartier spelen schiet Jermo Verbeek een vrije trap vanaf een meter of twintig tegen de lat en komen de Boys opnieuw goed weg. In de slotfase zijn er in de omschakeling ook kansen voor Onstwedder Boys. Anne Wilzing en Sem Nieuwenhuis stuiten echter op de sluitpost van Groen geel. Luc Nieuwenhuis krijgt een gele kaart na een opstootje met één van de aanvallers van de ploeg uit Groningen. Keeper Meijwaard trekt in de laatste minuten ook nog mee naar voren, maar de verdediging van Onstwedder Boys blijft knap overeind. Na zes minuten extra tijd fluit de goed leidende scheidsrechter van der Veen af.

Onstwedder Boys staat op een keurige zesde plaats met 19 punten uit 12 wedstrijden, zes punten minder dan koploper Loppersum. De Boys hebben bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Aduard 2000 op het programma. In Aduard wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Mark Meijer, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis (Michel Beikes), Gerben Meems, Harm Visser, Rutgert Tipker, Sem Nieuwenhuis,  Anne Wilzing (Bert Jan Wilzing) en Jarno Sterenborg (Mart Wilzing).
Gele kaarten:  Sem Nieuwenhuis en Luc Nieuwenhuis.
Scheidsrechter: Dhr. S. van der Veen (Veendam)