• Kansloze nederlaag Onstwedder Boys
27 jan. 2024

Onstwedder Boys is de tweede helft van de competitie slecht begonnen. Op Sportpark Esserberg in Haren verloor de ploeg van trainer/coach Harold Molanus met 2 – 0 van Be Quick 1887. Er viel weinig af te dingen op de uitslag. In 90 minuten voetbal lukte het Onstwedder Boys niet om gevaarlijk te worden. De Boys speelden een uur lang met tien spelers, nadat Rein Koudstaal in de eerste helft een rode kaart had gekregen.

Het kunstgrasveld van Be Quick (net nieuw) lag er prima bij. Verder was het een saaie bedoening op Sportpark Esserberg. Er waren nauwelijks supporters van Be Quick, waardoor de bezoekers op de meeste steun vanaf de zijkant konden rekenen. De enorme tribune van Be Quick bleef dan ook akelig leeg deze middag.

Vanaf het begin van de wedstrijd is het Be Quick dat het spel bepaald. Na zeven minuten spelen gaat een schot van Kay Dollenkamp net naast het doel van Rein Koudstaal. Even later is het Dollenkamp die de bal voorgeeft en zijn ploeggenoot Huub Liewes een niet te missen kans geeft, maar alleen voor het doel schiet de spits van Be Quick de bal via Rein Koudstaal over het doel. Het spel van Onstwedder Boys is ronduit slordig. De bal wordt iedere keer weer snel ingeleverd, waardoor er van enige opbouw nauwelijks sprake is. Na bijna een half uur spelen komt Rein Koudstaal ver uit zijn doel en ook buiten het strafschopgebied. In eerste instantie raakt hij de bal, maar krijgt vervolgens de bal van een tegenstander tegen zijn arm aangeschoten. Scheidsrechter Stel aarzelt niet en stuurt Koudstaal met rood van het veld. Harm Visser wordt de nieuwe keeper en de Boys moeten met tien man verder. Vijf minuten voor rust krijgt Be Quick op de rand van het strafschopgebied een vrije trap. Deze wordt tegen de lat geschoten, waarna Stan Kristeerius in de rebound eenvoudig kan scoren. 1 – 0 is ook de ruststand.

In de tweede helft probeert Onstwedder Boys waar mogelijk aan te vallen. Het krijgt een paar corners en vrije trappen, maar het lukt niet om het de ploeg uit Haren lastig te maken. Marcel Paans zorgt met een kopbal uit een corner die over gaat nog voor het gevaarlijkste moment. Be Quick krijgt in de tweede helft ook weinig kansen, maar beslist het duel twintig minuten voor tijd. Harm Visser brengt ver uit zijn doel redding, waarna de bal voor de voeten van Stan Kristeerius komt, die vervolgens met een bekeken boogbal de tweede treffer weet te maken. In de slotfase komt Wouter Wubs nog in het veld. De speler van de JO-19 maakt zo zijn debuut in het eerste elftal. Scheidsrechter Stel speelt ook een opmerkelijke rol deze middag, want in de verder sportieve wedstrijd trekt hij, naast de rode kaart, ook maar liefst vijf keer een gele kaart. Vier daarvan zijn voor Onstwedder Boys.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys tegen Groen Geel uit Groningen. De wedstrijd op Sportpark De Boskamp begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis (Michel Beikes), Gerben Meems, Harm Visser, Rutgert Tipker, Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing (Wouter Wubs) en Jarno Sterenborg (Mart Wilzing).
Gele kaarten: Nick Wagenaar, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis en Sven Jaegers.
Rode kaart: Rein Koudstaal.
Scheidsrechter: Dhr. W. Stel (Leeuwarden)