• VCO '72 Dames 1 wint van Pegasus
15 jan. 2024

Dames 1 van VCO '72 is het jaar 2024 goed begonnen. Afgelopen zaterdag werd in Sporthal De Bast met 3 - 1 gewonnen van Pegasus D1 uit Ter Apel. Omdat ook concurrent Sleen een set verloor, blijft het verschil tussen beide teams acht punten.

De ploeg van trainer/coach Jasper de Munck heeft tot dusverre alle twaalf competitiewedstrijden in winst omgezet. Hierdoor hebben de VCO-Dames inmiddels 54 punten verzameld (tegenover 46 punten voor Sleen).

De dames beginnen matig aan het duel tegen de ploeg uit Ter Apel. In Ter Apel had Pegasus ook al een set afgesnoept van de Onstwedders. En dit gebeurde nu weer. Aanvallend komen de VCO-dames er in de eerste set niet aan te pas en ook met de service worden veel fouten gemaakt. Bij Pegasus loop het wel en zo kunnen de bezoekers uitlopen naar een grote voorsprong. Pegasus wint de eerste set dan ook afgetekend met 25 - 17. In de tweede set gaat het beter lopen. Er is de nodige servicedruk (Darien Velthuis) en vooral via de middenaanval worden de nodige punten gescoord door Hilde Spaans en Tessa Heidekamp. De set gaat met 25 - 17 naar de VCO-dames.

In set drie loopt de thuisploeg vlot uit naar een grote voorsprong. Pegasus heeft moeite met de passing en komt weinig aan aanvallen toe. Bij VCO '72 blijft vooral de middenaanval goed lopen en wordt er ook goed verdedigd. Met 25 - 13 wordt set drie eenvoudig gewonnen. De vierde set blijft lange tijd spannend, maar het is steeds VCO '72 dat op voorsprong komt. In de slotfase wordt het verschil gemaakt en zo gaat ook deze set met 25 - 19 naar de VCO-dames. Zo wordt de eindstand 3 - 1 en zijn er weer vier punten binnen gehaald.

Komende vrijdag spelen de VCO-dames een uitwedstrijd tegen DOS uit Tweede Exloërmond.